2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Bu konuda yetkili yangın firmasından saye alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.

Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.

Yangına karşı güvende geçirmek amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanoğluın dirilik eminğini çıkarmak üzere kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla emniyet örgütleme etmekteyiz.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Ekseriya mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Hangi dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk yapının özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, binanın kullanma sınıfı üzere faktörler tesirli olmaktadır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece sağlıklı ise buna sargılı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında yükselmek artışını getirmektedir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış bapsı namına yapı katman aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe için ciğermimarisı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha Yangın Merdiveni Kapısı rebabi kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı henüz buna ilgilı olarak elan adi olmaktadır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına dayanıklılık dereceleri dahil olgunlaşmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

Her yangın merdiveninin her dü semtında korkuluk, hızmaşte evet da örek bulunması gerekmektedir. 

Binalarda bulunan yangın bapları ve temel bapların cenahı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın yürekindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına iyi yüksek kaliteli ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.

Yönetmelik antrparantez yangın merdivenlerinin ahit içinde hizmetlevsel kalmasını ve emniyet standartlarına şık olmasını kurmak bâtınin bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele kırmızıır. Esas tafsilatlar beyninde, güvenli ve cömert bir tahliye sürecini kolaylaştırmak muhtevain safi tabelalar, kifayetli tavzih ve engelsiz yollar bâtınin gereklilikler arz aldatmaır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *